Planleggingsdager

Torsdag 13. og fredag 14. august har vi hatt innholdsrike planleggingsdager her i Nybu Barnehage. Torsdag samarbeidet vi med Birkebeineren Friluftsbarnehage, og fredag tilbrakte vi dagen alene i Nybu Barnehage.

Hovedmålet for torsdagen var: "På hvilken måte kan du bidra til å skape robuste barn med god psykisk helse med naturen som utgangspunkt?"

Vi startet dagen med å møtes ved parkeringen på Uldvarefabrikken, og ingen visste hva dagen skulle inneholde. Alle ble inndelt i tre grupper og utstyrt med sekk med proviant og drikke behørlig pakket i hver sine navnede poser, antibac, engangshansker, vaskeservietter etc. En og en gruppe ble sendt av gårde med kart og oppfordring om å ha det gøy og fint sammen på tur!

Ferden gikk langs Mesnaelva med poster som; byhistorie - finn ut mest mulig om statuen på Lilletorget (Kjøpmann Wiese), fargejakt på objekter i Badedammen, Skulpturjakt ved Lillehammer Hotell hvor de de skulle velge ut en statue og lage en historie om denne, gjette innhold i tøyposer, samle skatter som ble til landart ved endestopp etc.

Formålet med dagen var å få et godt påfyll av glede, natur, nærmiljø, lek, samhold og gode opplevelser. Vi ønsket at hver enkelt skulle få inspirasjon i sitt arbeid sammen med barna, gjennom å selv utføre ulike oppgaver og samtidig være ute hele dagen i skogen.

Godt oppover Mesnaelva hadde vi som ledere laget en base hvor vi ventet med grillet pølser, enkeltbokser med laks og asparges, enkeltbokser med salat, og oppskjært frukt i enkeltkopper. Kaffe og brus/farris smakte også godt etter endt tur.

Fredag ble det arbeidsdag inne i barnehagen der vi har arbeidet med ulike refleksjonsspørsmål både individuelt, i gruppe og plenum. Temaet for dette var økt fellesskapsfølelse og økt bevissthet rundt våre arbeidsoppgaver i barnehagen. Hva er viktig for den enkelte av oss, og hvordan samkjører vi oss.

Vi har snakket oss igjennom og bevisstgjort GULT NIVÅ i smittevernstiltakene våre.

Vi har spist god mat og nydelig kake (fra Nina Ø).

Deretter har vi jobbet avdelingsvis med forventningavklaringer, hva som er styrkene til oss som team, og planer for neste barnehageår.

Strålende innsats fra hver og en!!